A tejbegríz bevált receptje: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
Se nem folyós, se nem sűrű: a tejbegríz egyik nagy titka az arányokban rejlik. Gyümölcsökkel nyáriasabbá teheted.

gyumolcsos-tejbegriz
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejbegríz a megunhatatlan kedvencek közé tartozik. Bár nagyon egyszerű, nem nehéz elhibázni. Akkor lesz tökéletes állagú, ha annyi evőkanál grízt teszel bele, ahány deci tejből készíted. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy hűlés közben a tejbegríz tovább sűrűsödik. Nyáron kakaó helyett friss gyümölcsökkel kínáld. 

Gyümölcsös tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál búzadara
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Végül a vajat is tedd hozzá. Ettől lágyabb, krémesebb lesz. 

Töltsd a tejbegrízt tálakba vagy poharakba, és szórd meg megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsökkel. Melegben behűtve kínáld. 
A tejbegríz után készíts grízpudingot is! Az édesség különlegessége, hogy tojás is kell bele. 

 

Ezt is szeretjük