A tejbegríz bevált receptje: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
Se nem folyós, se nem sűrű: a tejbegríz egyik nagy titka az arányokban rejlik. Gyümölcsökkel nyáriasabbá teheted.
A tejbegríz a megunhatatlan kedvencek közé tartozik. Bár nagyon egyszerű, nem nehéz elhibázni. Akkor lesz tökéletes állagú, ha annyi evőkanál grízt teszel bele, ahány deci tejből készíted. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy hűlés közben a tejbegríz tovább sűrűsödik. Nyáron kakaó helyett friss gyümölcsökkel kínáld.
Gyümölcsös tejbegríz
Hozzávalók 4 személyre
- 6 evőkanál búzadara
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Öntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Végül a vajat is tedd hozzá. Ettől lágyabb, krémesebb lesz.
Töltsd a tejbegrízt tálakba vagy poharakba, és szórd meg megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsökkel. Melegben behűtve kínáld.
A tejbegríz után készíts grízpudingot is! Az édesség különlegessége, hogy tojás is kell bele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció