Házi gyümölcsös mézes krémes

Ez tényleg puha lesz

Variálj kicsit a megszokott recepten, és szerezz még több új rajongót a gyümölcsös mézes krémessel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes tészta és a krém tökéletesen harmonizál a fanyar gyümölccsel. Érdemes a süteményt egy-két nappal előbb elkészíteni, hogy jól megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz rá, és tálalás előtt nyomhatsz a tetejére tejszínt is.

Gyümölcsös mézes krémes

Hozzávalók 30 szelethez

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 12 teáskanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • fél citrom

Tetejére

  • 20 dkg gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz felett főzd össze. Közben állandóan kevergesd. Ha langyosra hűl, add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Sima, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha túl kemény, adj hozzá egy-két kanál tejet.

Oszd a tésztát három-négy részre, formázz cipókat, és legalább fél órán át pihentesd letakarva. Ezt követően lisztes felületen nyújts vékony lapokat, és a tepsi hátulján, sütőpapíron süsd meg őket egyenként nyolc-tíz perc alatt 170 fokon. Akkor jó, ha zsemleszínű a tészta. Ne süsd túl, mert nem fog megpuhulni. Hagyd teljesen kihűlni.

A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosított vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével, majd állítsd össze a sütit. A lapokat egyenként kend meg a krémmel, és helyezd őket egymásra. Tálalás előtt a tetejét ízlésesen rakd ki gyümölcsdarabokkal.

15789947 a2d1dcf97e64838139e237dfcf9dd7ea wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük