Elronthatatlan joghurtos muffin kevés munkával: bármilyen bogyós gyümölcsöt kevergetsz hozzá

A joghurtos muffin tésztája önmagában is finom, de még jobb lesz, ha valamilyen bogyós gyümölcsöt is keversz hozzá.

Joghurtos-gyümölcsös muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Muffint sütni nagyon egyszerű: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ennek a joghurtos, gyümölcsös változatnak kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker nem marad el. Hogy milyen gyümölcsöt választasz, csak rajtad múlik: jól megy hozzá az áfonya, a málna, a szeder vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.

Gyümölcsös joghurtos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg bogyós gyümölcs
  • 20 dkg görög joghurt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd habosra a puha vajjal, majd üsd bele a tojásokat, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és joghurttal felváltva adagold a tésztához. Keverd csomómentesre, végül forgasd bele a gyümölcsöt. A tésztát oszd el egy előkészített – vajjal kikent vagy papírral kibélelt – muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket,  mert a muffinok sütés közben még nőni fognak. 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd készre őket.

Fahéjas, bundázott alma: a sűrű palacsintatészta a lelke

Könnyen és gyorsan összeállítható a fahéjas, bundázott almakarika, mégis egy nagyon mutatós és mennyei desszertet kapsz végeredményül!

Elolvasom

Kép: mtreasure / Getty Images

Ezt is szeretjük