Elronthatatlan joghurtos muffin kevés munkával: bármilyen bogyós gyümölcsöt kevergetsz hozzá
A joghurtos muffin tésztája önmagában is finom, de még jobb lesz, ha valamilyen bogyós gyümölcsöt is keversz hozzá.

Muffint sütni nagyon egyszerű: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ennek a joghurtos, gyümölcsös változatnak kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker nem marad el. Hogy milyen gyümölcsöt választasz, csak rajtad múlik: jól megy hozzá az áfonya, a málna, a szeder vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.
Gyümölcsös joghurtos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 25 dkg bogyós gyümölcs
- 20 dkg görög joghurt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a puha vajjal, majd üsd bele a tojásokat, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és joghurttal felváltva adagold a tésztához. Keverd csomómentesre, végül forgasd bele a gyümölcsöt. A tésztát oszd el egy előkészített – vajjal kikent vagy papírral kibélelt – muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok sütés közben még nőni fognak. 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd készre őket.
Fahéjas, bundázott alma: a sűrű palacsintatészta a lelke
Könnyen és gyorsan összeállítható a fahéjas, bundázott almakarika, mégis egy nagyon mutatós és mennyei desszertet kapsz végeredményül!
ElolvasomKép: mtreasure / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!