Pillekönnyű gyümölcsös egyensúlytészta: csak keverj össze mindent
Nagyanyáink méltán kedvenc kevert süteményét bármilyen idénygyümölccsel feldobhatod. A hozzávalók mennyiségét pedig könnyen megjegyzed.

Az egyensúlytészta praktikus édesség, hisz csak jól össze kell keverni, és nem tudod elhibázni az arányokat sem. A lényeg, hogy a vaj, a liszt, a cukor és a tojás súlya azonos legyen. Ehhez a tésztához lehetőleg réteslisztet használj. Bármilyen gyümölcs tökéletes bele, a savanykás áfonya kifejezetten illik az édes tésztába.
Gyümölcsös egyensúlytészta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 20 dkg gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
Elkészítés:
A vajat, a kétféle cukrot, a tojások sárgáját keverd ki jól, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. Részletekben dolgozd hozzá a lisztet, és keverd simára.
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és potyogtasd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
A békebeli ízeket idézi meg az örök kedvenc meggyes piskóta is.
Klasszikus meggyes piskóta: a legnagyobb gyerekkori kedvenc
Szerintem piskótát sütni nagyon nehéz. Biztosan azért, mert lelke van. Arra gondolok, hogy ez az amúgy egyszerűnek tűnő recept olyan sok mindenen elcsúszhat, hogy ennek csak a piskóta lelke lehet az oka.
Elolvasom