Pillekönnyű gyümölcsös egyensúlysüti: mirelit gyümölccsel is készítheted
Az egyensúlysüti nem más, mint egyszerű kevert tészta, amiben a gyümölcsnek tökéletes helye van.
Az egyensúlysüti megbízható édesség: nem lehet elrontani, mindenki szereti, és a végtelenségig variálható. Gyümölccsel különösen csodás élményt nyújt. Ha nem jutsz frisshez, mirelit is tökéletes a tésztába. Az arányokat nem nehéz megjegyezni, a tojás, a vaj, a cukor és a liszt súlya megegyezik. A forma nagyságától, a tészta vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át.
Gyümölcsös egyensúlysüti
Hozzávalók
- 30 dkg bogyós gyümölcs
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot dolgozd jó habosra gépi habverővel. A tojássárgákat egyesével keverd a masszába. A sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet részletekben forgasd a tésztába. Végül add hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Keverd hozzá a gyümölcsöt, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kiveszed, győződj meg arról, hogy átsült-e a tészta. Szúrj a sütibe egy tűt, ha üresen húzod ki, biztosan elkészült.
Ha üde desszertre vágysz, az egyszerre édes és fanyar citromos kevert tészta nagy kedvenced lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció