Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság
Piros gyümölcsökből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, és a fűszerezés is isteni.
Meleg napok nagy kedvence a behűtött, kicsit savanykás gyümölcsleves. Többféleképpen is készíthető, nem bánod meg, ha habarásnál liszt helyett vaníliás pudingot használsz. A tejszíntől pedig selymessé válik. Szép piros, és nagyon ízletes lesz, ha többféle bogyós gyümölcsből készíted.

Gyümölcsleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg eper
- 30 dkg meggy
- 20 dkg málna
- 20 dkg áfonya
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaníliás puding
- 5 db szegfűszeg
- 2 rúd fahéj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db lime
- kardamom
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd rakd egy lábosba. Néhány szemet kihagyhatsz a díszítéshez. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, sóval és a lime kifacsart levével. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, amíg a gyümölcsök nagyjából megpuhulnak.
Turmixold össze, majd habard be. Dolgozd csomómentesre a tejszínt a liszttel, adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből, majd kevergetve csorgasd a levesbe. Ha újra felforr, főzd még egy kicsit, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal vagy mentával.

Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció