Könnyű gyümölcskenyér kevert tésztából - Rakd bele az ősz kedvenceit
A gyümölcskenyér gazdag ízvilágú, tartalmas süti, ami a fűszerektől még izgalmasabbá válik.

Könnyű gyümölcskenyér kevert tésztából - Rakd bele az ősz kedvenceit
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne várj karácsonyig a gyümölcskenyér elkészítésével, ősszel is nyerő! Szilvával, almával, dióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondítva igazán mesés. Ezt nem kell keleszteni, csak keverj össze mindent. Annyira gazdag, hogy tökéletes reggelire és uzsonnára. Fóliába csomagolva sokáig eláll, és még több nap múlva is finom puha lesz.  

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg szilva
  • 14 dkg vaj
  • 2 db alma
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál tej
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Locsold meg a citrom frissen facsart levével, hogy ne barnuljon meg. Vágd össze a diót, keverd össze a mazsolával, az almával, a szilvával és a reszelt citromhéjjal. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, a szerecsendióval és a fahéjjal. 
 

A tojásokat verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet. Forgasd hozzá előbb a lisztes, majd a gyümölcsös keveréket. Dolgozd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerinc-sütőformába. Told az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, szúrj bele egy tűt vagy villát. Ha üresen húzod ki, a süti elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.  

Blog.hu ajánló