Könnyű gyümölcskenyér kevert tésztából - Rakd bele az ősz kedvenceit

A gyümölcskenyér gazdag ízvilágú, tartalmas süti, ami a fűszerektől még izgalmasabbá válik.

Könnyű gyümölcskenyér kevert tésztából - Rakd bele az ősz kedvenceit
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne várj karácsonyig a gyümölcskenyér elkészítésével, ősszel is nyerő! Szilvával, almával, dióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondítva igazán mesés. Ezt nem kell keleszteni, csak keverj össze mindent. Annyira gazdag, hogy tökéletes reggelire és uzsonnára. Fóliába csomagolva sokáig eláll, és még több nap múlva is finom puha lesz.  

Gyümölcskenyér kevert tésztából

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg szilva
  • 14 dkg vaj
  • 2 db alma
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál tej
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Locsold meg a citrom frissen facsart levével, hogy ne barnuljon meg. Vágd össze a diót, keverd össze a mazsolával, az almával, a szilvával és a reszelt citromhéjjal. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, a szerecsendióval és a fahéjjal. 
 

A tojásokat verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet. Forgasd hozzá előbb a lisztes, majd a gyümölcsös keveréket. Dolgozd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerinc-sütőformába. Told az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, szúrj bele egy tűt vagy villát. Ha üresen húzod ki, a süti elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük