Könnyű gyümölcskenyér kevert tésztából - Rakd bele az ősz kedvenceit
A gyümölcskenyér gazdag ízvilágú, tartalmas süti, ami a fűszerektől még izgalmasabbá válik.
Ne várj karácsonyig a gyümölcskenyér elkészítésével, ősszel is nyerő! Szilvával, almával, dióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondítva igazán mesés. Ezt nem kell keleszteni, csak keverj össze mindent. Annyira gazdag, hogy tökéletes reggelire és uzsonnára. Fóliába csomagolva sokáig eláll, és még több nap múlva is finom puha lesz.

Gyümölcskenyér kevert tésztából
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg liszt
- 20 dkg dió
- 15 dkg cukor
- 15 dkg szilva
- 14 dkg vaj
- 2 db alma
- 5 dkg mazsola
- 4 evőkanál tej
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Locsold meg a citrom frissen facsart levével, hogy ne barnuljon meg. Vágd össze a diót, keverd össze a mazsolával, az almával, a szilvával és a reszelt citromhéjjal. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, a szerecsendióval és a fahéjjal.
A tojásokat verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet. Forgasd hozzá előbb a lisztes, majd a gyümölcsös keveréket. Dolgozd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerinc-sütőformába. Told az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, szúrj bele egy tűt vagy villát. Ha üresen húzod ki, a süti elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció