Isteni gyümölcsjoghurt házilag

Sokkal egészségesebb, mint a bolti!

Ki ne szeretné az üde és finom joghurtokat? Készítsd el magad!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó, zsíros tej és egy félpohárnyi natúr, élőflórás joghurt vagy egy kanálnyi joghurtgomba házasságából bármilyen gyümölccsel készíthetsz igazi házi joghurtot, ami mentes minden káros anyagtól.

A leglátványosabb akkor lesz, ha piros gyümölcsöket használsz, de másból is nagyon finom, a barna cukor helyett pedig mézzel is elkészítheted.

Gyümölcsjoghurt házilag

Hozzávalók:

  • 1,2 dl zsíros tej
  • fél pohár natúr, élőflórás joghurt vagy egy kanálnyi joghurtgomba
  • 2 bögrényi gyümölcs
  • 1 teáskanálnyi barna cukor

Elkészítés ideje:

Nyolc-kilenc óra.

Elkészítés menete:

A tejet egy alkalmas edényben melegítsd fel annyira, hogy gőzölögni kezdjen, aztán vedd le a tűzről, és hagyd egy picit hűlni. Végy elő egy nagyobb dunsztosüveget vagy hét kisebb, 2-2,5 deciliteres befőttesüveget, fertőtlenítsd őket, majd tedd félre. A tej negyedével keverd el a joghurtot vagy a joghurtgombát, majd keverd hozzá a maradék tejet is. Ezt a keveréket porciózd ki az üvegekbe, majd tedd őket olyan helyre, ahol langyosak maradnak - állítsd egy nagyobb edényben meleg vízbe, vagy legalacsonyabb hőfokon a sütőbe -, és hagyd őket magukra hat-hét órára.

Ha ez letelt, vedd ki őket, és tedd hűtőbe legalább másfél órára, hogy lehűljenek. Amíg ez a másfél óra letelik, készítsd el a gyümölcsöket. A cukor és egy deci víz társaságában feltenni őket főni egy nagyobb serpenyőben, nagyjából öt-hat percre. Ha már forr a víz, és a gyümölcsök levet engednek, turmixold egybe az egészet, lehetőleg úgy, hogy maradjon egyben pár darab. Ezután hűtsd le őket, és keverd a joghurthoz.

Ehető ajándékok

Ha imádsz főzni, akkor a szeretteidet is meglepheted pár gasztronómiai különlegességgel, összeszedtünk ezekből párat.

Könnyedén összerakhatod, finom, és mindenki örül neki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük