Isteni házi málnaszörp, amit csak pár percig kell főzni: a legjobb hűsítő nyári napokra

A házi málnaszörp télen-nyáron frissítő, finom ital, és az elkészítése sem bonyolult.

Házi málnaszörp receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is nosztalgiával gondolsz a nagyi málnaszörpjére, de még soha nem mertél magad megpróbálkozni az elkészítésével, van egy jó hírünk: egyáltalán nincs szó bonyolult műveletről. Az igazi házi szörphöz tartósítószert sem kell adni, ugyanis a viszonylag nagy mennyiségű cukor és a hőkezelés gondoskodik arról, hogy sokáig elálljon, így télire is marad az isteni finom italból.

Házi málnaszörp receptje

Hozzávalók

  • 1 kg málna
  • 1 l víz
  • 45 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát folyó víz alatt nagyon alaposan mosd meg, és egy liter vízben tedd fel főni. Amikor a víz felforrt, tedd a lángot takarékra, és így főzd tovább lassú tűzön nagyjából húsz percig, amíg a víz szép sötétpiros lesz. Akkor szűrd le, passzírozz ki belőle minden levet, a gyümölcsöt pedig tedd félre. A levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és főzd addig, amíg a cukor teljesen felolvad. Várd meg, amíg kihűl, öntsd tiszta üvegekbe, és zárd le. Hónapok múlva is örömmel fogyaszthatod majd.

Nagyon fontos, hogy a szörpöt megfelelően tisztított, csírátlanított üvegekben tedd el – ehhez itt olvashatsz a különböző csírátlanító módszerekről.

Ezt is szeretjük