Gyömbéres-kakaós kevert süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Az a kevert süti csak finom lehet, amibe gyömbér, csoki és kakaó is kerül.
A gyömbér jellegzetes ízű, illatú fűszernövény, a népi gyógyászat nagy kedvence, amitől még a legegyszerűbb ételek is finomabbak lesznek. Húsokhoz ugyanúgy illik, mint süteményekbe. Ne csak a kekszre gondolj, a kakaós kevertet is megbolondítja, szinte újjá varázsolja. Ha még mindig maradt karácsonyról csokid, azt is dobd a sütibe.
Gyömbéres-kakaós kevert süti
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd vegyítsd a sütőporral, a gyömbérrel, a fahéjjal, a kakaóval és a kis darabokra vágott csokival. A tojásokat üsd egy másik edénybe, és kavard habosra a cukorral, majd részletekben öntsd hozzá a tejet és az olajat is. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd egyneművé a masszát.
Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ekkor teszteld, hogy elkészült-e. Ha egy tűt vagy hegyes kést szúrsz a sütibe, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A gyömbéres keksz is a tél nagy kedvence lehet, egy bögre forró italhoz jobb nem is kell.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció