Illatos, foszlós kevert süti gyömbérrel és fahéjjal: bármilyen gyümölcsöt keverhetsz bele
Az illatos gyömbéres-fahéjas kevert süti álomfinom, és a kezdőknek is sikerülni fog.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Nincs jobb a kevert sütiknél, amelyek hozzávalóit egyszerűen csak össze kell vegyíteni, a többi pedig már a sütő dolga. Ennek a mennyei édességnek az illata már sütés közben elvarázsol. Önmagában is nagyon finom, de reszelhetsz bele még egy-két almát, vagy tehetsz hozzá friss, mirelit vagy befőtt málnát, ribizlit, barackot is.
Gyömbéres-fahéjas kevert süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 4 tojás
- 2 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- gyümölcsök ízlés szerint
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját, és kanalazd bele a tejfölt. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, add a tojásos masszához, és keverj belőle csomómentes tésztát. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod a tésztát. Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a teteje megbarnul, a beleszúrt villára pedig már nem ragad rá a tészta.
Fahéjjal és gyömbérrel egy nagyon finom almás sajttorta tésztáját is megbolondíthatod.
Még több recept