Illatos, foszlós kevert süti gyömbérrel és fahéjjal: bármilyen gyümölcsöt keverhetsz bele
Az illatos gyömbéres-fahéjas kevert süti álomfinom, és a kezdőknek is sikerülni fog.

fahejas gyomberes kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs jobb a kevert sütiknél, amelyek hozzávalóit egyszerűen csak össze kell vegyíteni, a többi pedig már a sütő dolga. Ennek a mennyei édességnek az illata már sütés közben elvarázsol. Önmagában is nagyon finom, de reszelhetsz bele még egy-két almát, vagy tehetsz hozzá friss, mirelit vagy befőtt málnát, ribizlit, barackot is.

Gyömbéres-fahéjas kevert süti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 4 tojás
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • gyümölcsök ízlés szerint
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját, és kanalazd bele a tejfölt. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, add a tojásos masszához, és keverj belőle csomómentes tésztát. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod a tésztát. Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a teteje megbarnul, a beleszúrt villára pedig már nem ragad rá a tészta.

Fahéjjal és gyömbérrel egy nagyon finom almás sajttorta tésztáját is megbolondíthatod.

Ezt is szeretjük