Így lesz tökéletes a grízes tészta
A nagyi receptje szerint
A grízes tésztáról a menza jut az eszedbe? Ott ilyen finomat biztosan nem főztek. Segítünk felturbózni.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régi nagy hétköznapi kedvenc, és nemcsak azért, mert nem veszi el sok idődet. A grízes tésztát eheted lekvárral, porcukorral, de akár sósan is. Eperszósszal pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Ha nincs eperszezon, mirelit gyümölcsből vagy kompótból is elkészítheted Litvay Ilona receptje alapján.

Grízes tészta receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 15 dkg búzadara
  • 2 kanál olaj
  • egy bögre víz

A szószhoz

  • 50 dkg eper - mirelit is lehet
  • 5 evőkanál eperszörp
  • 4 mentalevél
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel forrni vizet, ha már lobog, rakd bele a tésztát. Közben egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és mehet bele a dara is. Folyamatosan kevergesd alacsony lángon. Először nehezen kezd pirulni, de, ha nem figyelsz oda, pillanatok alatt leéghet. Dobj hozzá egy csipet sót, és addig pirítsd, amíg barna nem lesz. Mikor már szép a színe, önts hozzá egy bögre vizet. Gyorsan keverd meg, fedd le, és egy perc múlva el is zárhatod a lángot. Hagyd egy kicsit párolódni! Öt-hat perc múlva beszívja a vizet, akkor keverd össze jól a megfőtt tésztával.

Az eperszószhoz a gyümölcsöket pürésítsd botmixerrel a mentalevelekkel együtt. Add hozzá a szörpöt, ha nem elég édes, akkor még rakj hozzá cukrot. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatod. A tészta mellé vagy rá öntsd, és kevés mazsolával is szórd meg. 

Ezt is szeretjük