Grízes, őszibarackos kevert süti: szuperegyszerű a tésztája
A grízes őszibarackos süti tésztája pofonegyszerű: csak összekevered a hozzávalókat, meglocsolod olvasztott vajjal, és mehet is a sütőbe.
Nem csak lisztből állhat egy finom süti tésztája: ehhez az őszibarackos desszerthez gríz is kell. A hamisítatlan nyári édesség a joghurttól lesz lágy, egy kis vanília pedig még dob egyet az ízén. Miután bekeverted, hagyd fél órát pihenni a tésztát, hogy a gríz megduzzadjon benne.
Grízes őszibarackos süti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 10 dkg gríz
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2.5 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 csomag sütőpor
A gyümölcshöz
- 5 őszibarack
- 1 evőkanál gríz
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a cukrot a tojásokkal, majd add hozzá a joghurtot és a vaníliaaromát. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a grízzel és a sütőporral, és adagold a tojásos részhez. Csorgasd bele az olvasztott vajat is, keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd félre fél órára. Közben a barackot mosd és hámozd meg, magozd ki, vágd vékony cikkekre, majd forgasd össze a grízzel és a citromlével. Egy tepsit vagy egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, oszd el a tetején a gyümölcsöt, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Pudingot is készíthetsz grízből sokféle ízben: ez a változat tejcsokival készül.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept