Bögrés grízes-meggyes rétes

Ezt a nagyi is megirigyelné

A pompás grízes-meggyes rétessel egy kis nyarat csempészhetsz a szürke télbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeretnél már végre kilakni valamilyen gyümölcsös finomsággal? Nem baj, ha nincs friss, használj mirelitet vagy befőttet. A grízes-meggyes rétes is akkor az igazi, ha nem sajnálod ki belőle a gyümölcsöt. A méricskélés nagy részét a bögréddel is elvégezheted.

Grízes-meggyes rétes

Hozzávalók 32 szelethez

Tészta

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál
  • cukor
  • csipet só
  • olaj

Töltelék

  • 4 bögre meggy
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére

  • 1 tojás
  • 0.5 bögre tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet tedd egy nagyobb tálba, add hozzá az olajat és a tojást. Öntsd hozzá a sóval és az ecettel elkevert vizet. Az egészet jól dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és a táltól. Tedd a tésztát egy órára a hűtőszekrénybe, mert hidegen könnyebben dolgozol vele.

A pihentetést követően az asztalra teríts egy abroszt, és lisztezd be.
A tésztát sodrófával lapítsd el, majd a kézfejeddel mindig alányúlva, körkörösen haladva, nyújtsd az asztal széle felé. Óvatosan dolgozz, hogy ne lyukadjon ki. Közben olajozd be a tetejét. Akkor jó, ha egészen vékony lapot kapsz. Amikor kész, csipegesd le a vastagabb széleket, és locsold meg olajjal.

A töltelékhez a meggyet keverd össze a grízzel, a cukorral és a fahéjjal. A búzadara jól felveszi a nedvességet, így nem ázik át a tészta. Töltsd meg a rétest, majd konyharuha segítségével, kis mozdultokkal csavard fel jó szorosan. A két végét hajtsd a rúd alá. A tetejét kend meg a tojással elegyített tejföllel. Rakd 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kihűl, vágd 4-5 centis szeletekre.

15882533 5c7f94dc138852eae91ad74a0f4393c3 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük