A hagyományos grízes, lekváros tészta receptje - Ilyen finomat nem főznek a menzán

A retró grízes tészta megunhatatlan kedvenc hétköznapokra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grízes tészta az egyik legolcsóbb étel, amit szinte mindenki szeret. Bár sósan, savanyúsággal is sokan kedvelik, lekvárral, gyümölcsszósszal és porcukorral a legnépszerűbb. Ezzel a recepttel legalább olyan jó lesz, mint a nagyié.

Grízes, lekváros tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg gríz
  • 1,5 dl víz
  • 4 evőkanál étolaj
  • lekvár
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdd melegíteni az olajat, majd rakd hozzá a búzadarát. Kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd zsemleszínűre. Figyelj, mert nagyon könnyen megég. Amikor már szép barnás, vedd le a tűzről, és óvatosan öntsd fel vízzel. Tedd vissza, majd keverd tovább egy-két percig. Hagyd, hogy a gríz kissé megszívja magát.

Tégy fel egy nagyobb fazékba vizet forrni. Ha lobog, dobd hozzá a sót, és tedd bele a tésztát. Főzd fogkeményre, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és alaposan csepegtesd le. Add a langyosra hűlt, pirított grízhez, és kevergetve melegítsd össze. Fontos, hogy mindenhol egyenletesen érje a dara. Fedő alatt pihentesd még 10-15 percig, majd porcukorral és lekvárral kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük