Pofonegyszerű, grízes-almás süti: a legfinomabb bögrés változat
A remek állagú, kellemes illatú, almás-grízes sütit kezdők sem tudják elrontani.
Egyszerű, olcsó és gyors, ennek ellenére a grízes, almás süti letehetetlen. Tovább könnyíti a dolgodat, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Az almára szórt fahéj illata rövid idő alatt belengi az egész lakást. Csak bírd kivárni, amíg a süti legalább langyosra hűl. A grízes keveréket feltétlenül pihentesd sütés előtt.
Grízes-almás süti recept
Hozzávalók
- 1 bögre gríz
- 1 bögre kefir
- 0.5 bögre cukor
- 3 db alma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés:
A grízt rakd egy tálba, szórd hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd össze. A kétféle cukrot géppel dolgozd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a kefirt. Forgasd hozzá a grízes keveréket, és dolgozd simára a masszát. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába, és letakarva tedd a hűtőbe 20 percre.
Az almát pucold meg, vágd fel tetszés szerinti gerezdekre vagy karikákra. Locsold meg a citrom levével. Rakd ízlésesen a süti tetejére, de akár a tésztába is forgathatsz, majd szórd meg fahéjjal. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció