Pofonegyszerű, grízes-almás süti: a legfinomabb bögrés változat

A remek állagú, kellemes illatú, almás-grízes sütit kezdők sem tudják elrontani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű, olcsó és gyors, ennek ellenére a grízes, almás süti letehetetlen. Tovább könnyíti a dolgodat, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Az almára szórt fahéj illata rövid idő alatt belengi az egész lakást. Csak bírd kivárni, amíg a süti legalább langyosra hűl. A grízes keveréket feltétlenül pihentesd sütés előtt. 

almas-grizes-suti-recept

Grízes-almás süti recept

Hozzávalók

  • 1 bögre gríz
  • 1 bögre kefir
  • 0.5 bögre cukor
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A grízt rakd egy tálba, szórd hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd össze. A kétféle cukrot géppel dolgozd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a kefirt. Forgasd hozzá a grízes keveréket, és dolgozd simára a masszát. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába, és letakarva tedd a hűtőbe 20 percre.
 

Az almát pucold meg, vágd fel tetszés szerinti gerezdekre vagy karikákra. Locsold meg a citrom levével. Rakd ízlésesen a süti tetejére, de akár a tésztába is forgathatsz, majd szórd meg fahéjjal. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld. 

almas-grizes-suti-receptje

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük