Grillezett csirkemell tortillatekercsbe töltve: friss zöldségekkel és sok hagymával igazán finom
Ha a csirkemellet sok zöldséggel együtt tortillába tekered, igazán alakbarát és könnyen szállítható ebédet kapsz.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Örömmel fogyasztasz húst, de nem szívesen eszel folyamatosan rizses-krumplis köretet, salátával meg már kicsit unalmas? Olyan ebédre vágysz, amit a munkahelyedre is magaddal vihetsz, sőt akár hidegen is finom? A grillezett csirkével és sok zöldséggel töltött tortillatekercs hamar összeállítható, egészséges és könnyen szállítható ebéd.
Ha van otthon zöldségspirálozód, érdemes azzal kifaragni a tölteléknek való sárgarépát.
Grillezett csirkemellel töltött tortilla receptje
Hozzávalók
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 sárgarépa
- 2 lila hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 lap tortilla
- 1 teáskanál őrölt fokhagymapor
- 0.5 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Az öntethez
- 2 dl natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 lime leve
- só
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre. Az olívaolajat keverd össze a fokhagymaporral, a füstölt paprikával, a Cayenne-borssal, a sóval és a borssal, és ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba. Hagyd állni fél órát, hogy az ízek lejussanak a szeletek belsejébe, majd forró grillrácson süsd ki őket.
Miközben a hús sül, készítsd elő a zöldségeket. A lila hagymát szabadítsd meg a héjától, és vágd karikákra. A sárgarépát tisztítsd meg, és vagy zöldségspirálozó segítségével faragj belőle hosszú szalagokat, vagy késsel, esetleg reszelővel csíkozd fel. Az öntethez a joghurtba nyomd bele a fokhagymagerezdet, sózd meg, és ízesítsd lime-lével. A tortillalapokat száraz palacsintasütőben oldalanként 1-2 perc alatt pirítsd meg.
A tortillák közepére halmozz a zöldségekből, tegyél rá pár szelet húst, locsold meg az öntettel, és ízlés szerint tekerd fel.
Érdemes a tortillalappal kísérletezni, akár sok babbal készült mexikói rakottas alapja is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept