Így készül a gőzgombóc vaníliakrémmel

Osztrák recept szerint

Ha szeretsz síelni, jó eséllyel szereted a germknödelt, vagyis a gőzgombócot is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltsd meg ínycsiklandó szilvalekvárral, és öntsd le tömény és édes vaníliasodóval. Általában nem így kezdődnek a legjobb fogyireceptek, de egy ilyen édességet képtelenség visszautasítani, ne is próbáld.

Hagyományosan szilvával készítik, de ha csak barack- vagy más lekvárod van otthon, azzal is kipróbálhatod, nem lesz nagyon szörnyű.

Osztrák gőzgombóc

Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 11 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 20 dkg szilvalekvár

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Mint minden kelt tésztás recept, ez is azzal kezdődik, hogy futtasd fel az élesztőt: langyos tejbe egy kis cukor, abba az élesztő, aztán száraz, meleg helyen várakozás. Ha ezen túl vagy, végy elő egy tálat, üss bele egy tojást, a lisztből fél kilót szórj hozzá, reszeld bele a fél citrom héját, és vegyítsd el az élesztős tejjel. Gyúrd egységes masszává, majd tedd félre kelni egy fél órára. Ha megkelt, nyújtsd ki, szaggass belőle kerek lapokat, a közepükre pedig halmozz némi szilvalekvárt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A lapokat ezután formáld gömbbé, ügyelve arra, hogy főzés közben ne folyhasson ki belőlük a szilva. Ha pihentetted egy kicsit a félkész gombócokat, forralj vizet egy lábasban, és a gőzében 10-15 perc alatt főzd készre őket. Ha elkészültek, már csak a vaníliasodó van hátra. A maradék tojások sárgáját keverd el a hátramaradt liszttel, 1 dl tejjel, a vaníliás cukrokkal és 8 dkg cukorral. A maradék tejet forrald fel, majd szép lassan adagold a vaníliás masszához, és kis lángon sűrítsd be. Ha kész, már öntheted is a gombócok tetejére.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Finomságok a hideg napokra

Egy, a kinti hidegben töltött nap után nincs jobb, mint az otthon melegében egy jól megérdemelt süteménnyel kipihenni a fáradalmakat. Ehhez adunk néhány tippet képgalériánkban.

Finomságok a hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

palacsinta lead
  • palacsinta
  • édességek

Tejmentes palacsinta

brios lead
  • kelt tészta
  • édességek

Omlós csokis briós reggelire

Ezt is szeretjük