Így kényeztesd magadat és az egész családodat
Érdemes meglepni a családodat egy-egy új finomsággal! (x)
A gasztronómia életünk szerves része, talán sokan nem is gondolunk bele, hogy mennyire fontos szerepet játszik a mindennapjainkban, mennyire meghatározó az elfogyasztott ételek kiválasztása, egy reggeli, ebéd vagy éppen vacsora rituáléja, társadalmi szerepe.
Nemcsak neked jelent üdítő feltöltődést egy-egy új, finom recept kipróbálása, de az egész családod is hálás lesz érte - köztük a kis négylábú családtag is.
Finomság kis kedvencednek is
Nincs ez másképp kis kedvenceinknél sem, mindegyikük szívéhez, így a cicákhoz is a gyomrukon keresztül vezet az út. A macskák imádják, ha változatossággal kényeztetik őket, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen ínyencséggel kínáljuk őket.
Mindezt tudja a GOURMET is, így amellett, hogy kiegyensúlyozott és teljes értékű táplálást nyújt, a hét minden napján különböző finomsággal kényezteti kedvencünket. Olyannyira különleges fogások ezek macskáink számára, hogy még Bereznay Tamás séfet is megihlették, aki a GOURMET macskaeledelek hat ízétől inspirálva emberi ételrecepteket állított össze, hogy hasonló alapanyagú ínyencségekkel kedveskedhessenek a cicatulajdonosok macskájuknak és családjuknak egyaránt.
Báránypástétom Bereznay Tamástól
Bár a Tamás által összeállított hat különleges recepthez csak a GOURMET tavaszi promóció keretében, budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban lehet hozzájutni, most ízelítőként megosztjuk veletek egyik kedvencünket, a báránypástétomot kacsamájjal és pisztáciás-barackos salátával, amelyet a Gourmet Gold Darabok Pástétomban kacsával és báránnyal ihletett.
A recept ráadásul számodra is inspirációként szolgálhat, hiszen most te is jelentkezhetsz a GOURMET receptversenyre, amely keretében Bereznay Tamáshoz hasonlóan arra kérik a résztvevőket, hogy küldjék el saját receptjeiteket, amelyeket ugyancsak a GOURMET eledelek ízei ihletnek.
Bereznay Tamás a Westendben
Ha pedig tanácstalan vagy a receptek megalkotását illetően, látogass ki 2014. május 9-én 14 órakor a Westend City Centerbe, ahol találkozhatsz Bereznay Tamással, és személyesen teheted fel kérdéseidet neki.
Báránypástétom kacsamájjal és pisztáciás-barackos salátával
Hozzávalók 4 személyre:
A pástétomhoz:
- 0,6 kg darált báránylapocka
- 20 dkg hízott kacsamáj
- 1 tojás
- 1 szál kakukkfű
- 2 dkg só
- 1 mk fehérbors
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tejbe áztatott zsemle
A salátához:
- 1 db római saláta
- 2 db őszibarack
- 3 dkg zöld pisztácia
- 1 ek méz
- 1 ek balzsamecet
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A fűszernövényeket vágd finomra, a libamájat pedig kockákra. A darált húst ízesítsd sóval, borssal és fűszerpaprikával. Add hozzá a zsemlét és a tojást, alaposan gyúrd össze, majd keverd bele a kacsamájat is. Egy őzgerincformát folpackkal bélelj ki, töltsd bele a masszát, egyengesd el, majd hajtsd rá a fóliát. Tedd bele egy tepsibe, majd 140 fokon párold készre, a formát felülről súlyozd le, majd várd meg, hogy kihűljön.
A salátadresszingjéhez a mézet, az ecetet és az olajat keverd össze. Vágd a barackot cikkekre, a pisztáciát nagyobb darabokra. A salátát keverd össze a dresszinggel, a barackkal és a pisztáciával, majd az ujjnyi vastag szeletekre vágott pástétommal tálald.