A görögök így csinálják a rakott krumplit
Érdemes kipróbálni ezt a bevált receptet
A görög rakott krumplit képtelenség otthagyni a tányéron.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eddig te is azt gondoltad, hogy a görög rakott krumpli alapból padlizsános? Pedig nem! Persze ha szereted, feldobhatod vele az egyszerűen elkészíthető, laktató és ízletes fogást. A hamisítatlan görög feta sajtról viszont ne feledkezz meg!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Besamelmártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • bors

Tetejére

  • 15 dkg feta sajt
  • 3 paradicsom
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit a szokásos módon, héjában, sós vízben főzd félpuhára. Pucold meg, majd vágd karikákra. A megtisztított hagymát aprítsd fel, és kevés olajon kezdd el párolni. Gyakran kevergesd meg, mert hamar leég. Add hozzá három-négy perc múlva a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával. Kevergesd addig, amíg a hús kifehéredik, majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, és hagyd főni még néhány percig.

A besamelmártáshoz a vajat melegítsd sercegésig, add hozzá a lisztet. Pirítsd egy-két percig, majd fokozatosan öntsd fel a tejjel. Kézi habverővel gyors mozdulatokkal folyamatosan kevergesd, hogy csomómentes legyen. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Vékonyan kenj ki olajjal egy hőálló tálat, majd kezdd el a rétegezést: alulra kerül a krumpli fele, arra a darált hús, utána a maradék krumpli. Öntsd le a mártással, és a karikákra vágott paradicsomot terítsd szét a tetején. Szórd meg bazsalikommal, végül reszeld rá a sajtot. Fedd le alufóliával, arra azért ügyelj, hogy az ne ragadjon a sajtba sütés közben. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20-25 percig süsd. Az utolsó öt percre vedd le a fóliát, hogy a sajt megpiruljon. Fólia nélkül ne legyen hosszabb ideig a sütőben, mert kiszáradhat az amúgy kellemesen szaftos fogás.

Blog.hu ajánló