Pillekönnyű görög citromos süti: a joghurttól ennyire puha a tésztája
A pofonegyszerű görög citromos süti egyszerre édes és savanyú, ráadásul finom omlós.
Ha a kánikulában nem szívesen készítesz és eszel krémes desszerteket, akkor ez a citromos süti pont neked való. A görög joghurtnak köszönhetően a tészta napokig puha, tökéletes állagú lesz. A szirup pedig tovább fokozza az élvezetet. Egyáltalán nem bonyolult, így még akkor is elkészítheted, ha nem vagy konyhatündér. A sütihez lehetőleg kezeletlen héjú citromot használj, ellenkező esetben alaposan mosd és dörzsöld meg.
Görög citromos süti receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg búzadara
- 3 db tojás
- 2.5 dl görög joghurt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 db citrom
A sziruphoz
- 15 dkg cukor
- 3 dl víz
- 3 db citrom
Elkészítés:
A tésztához szórd egy tálba a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát. Egy másik edényben habosítsd a tojásokat a cukorral, majd dolgozd hozzá a görög joghurtot, a citromhéjat és fél citrom levét. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd simára.
A masszát egyengesd közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Ha a teteje szép piros, szúrj bele egy hegyes kést. Amennyiben nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
Közben a szirupot is készítsd el. Öntsd egy kis lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját, majd forrald össze.
A még meleg sütit villával szurkáld meg, és locsold meg a sziruppal. Pihentesd 30 percig, majd kanalazd rá a maradék szirupot is. Díszítheted citromkarikával és porcukorral.
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció