Pillekönnyű görög citromos süti: a joghurttól ennyire puha a tésztája

A pofonegyszerű görög citromos süti egyszerre édes és savanyú, ráadásul finom omlós.

Görög citromos süti receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kánikulában nem szívesen készítesz és eszel krémes desszerteket, akkor ez a citromos süti pont neked való. A görög joghurtnak köszönhetően a tészta napokig puha, tökéletes állagú lesz. A szirup pedig tovább fokozza az élvezetet. Egyáltalán nem bonyolult, így még akkor is elkészítheted, ha nem vagy konyhatündér. A sütihez lehetőleg kezeletlen héjú citromot használj, ellenkező esetben alaposan mosd és dörzsöld meg. 

Görög citromos süti receptje

Hozzávalók

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom

A sziruphoz

  • 15 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 3 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához szórd egy tálba a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát. Egy másik edényben habosítsd a tojásokat a cukorral, majd dolgozd hozzá a görög joghurtot, a citromhéjat és fél citrom levét. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd simára.
A masszát egyengesd közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Ha a teteje szép piros, szúrj bele egy hegyes kést. Amennyiben nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből. 
 

Közben a szirupot is készítsd el. Öntsd egy kis lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját, majd forrald össze. 
A még meleg sütit villával szurkáld meg, és locsold meg a sziruppal. Pihentesd 30 percig, majd kanalazd rá a maradék szirupot is. Díszítheted citromkarikával és porcukorral. 
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük