Gorgonzolával töltött füge: igazi ínyencség pofonegyszerűen
Az édes füge és a gorgonzola tökéletes kombináció, összesütve kényezteti az ízlelőbimbókat.

gorgonzolaval-toltott-fuge
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne múljon el a fügeszezon úgy, hogy nem próbálod ki ezt a fantasztikus ételt. Most már szinte minden nagyobb élelmiszerboltban vagy zöldségesnél hozzájuthatsz az édes, finom gyümölcshöz. A megfázásos időszakában különösen jót tesz az immunrendszerrel. Fontos, hogy gyorsan használd fel, mert hamar megromlik. Töltsd meg gorgonzolával, és dobd fel zöldfűszerekkel. Légy résen, mert a sütési idő nagyon rövid. 

Gorgonzolával töltött füge

Hozzávalók:

  • 10 db füge
  • 15 dkg gorgonzola
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A fügét mosd meg alaposan, majd törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Éles késsel vágd be a tetejét X alakban, és kicsit nyisd szét. Mindegyik közepébe rakj gorgonzolát. Rendezd a fügéket serpenyőbe vagy tűzálló tálba, és locsold meg olívaolajjal. Tedd köréjük a zöldfűszereket, de akár a sajtot is megszórhatod rozmaringgal és kakukkfűvel, majd mehet rá a fenyőmag. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg öt-tíz perc alatt. Amikor a sajt megolvad, vedd ki a sütőből. Vigyázz, mert sütés közben a füge nagyon hamar szétesik.
A rukkolasaláta is finomabb lesz, ha feldobod fügével. Gyorsan elkészül, egészséges, és még fogyókúra alatt is eheted. 

Ezt is szeretjük