Gombával töltött egyben sült sertéskaraj
A gombával töltött karaj hidegen-melegen egyaránt fantasztikus.
Ez a főétel kellően pikáns, mutatós és zamatos. Ha a gombával töltött karajt zöldség- vagy krumpliágyon sütöd meg, külön köretről sem kell gondoskodnod. Szalonnával a tetején még ütősebb. Másnap csomagolj belőle magadnak, hiszen hidegen is nagyon ízletes.
Töltött hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg karaj
- 25 dkg gomba
- 3 kemény tojás
- 3 zöldpaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 zsemle
- 1 nyers tojás
- 1 tejföl
- 1 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát vékonyan szeleteld fel. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, amíg a leve el nem fő.
Ehhez keverd az áztatott, apróra tépkedett, kinyomkodott zsemlét, a tejfölt, sózd-borsozd, add hozzá a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást és a nyers tojást. Jól gyúrd össze.
A karajt középen hegyes, éles késsel szúrd fel, és töltsd meg. A két végét tűzd össze, és forró olajban forgasd meg. Tedd tepsibe, rakd mellé a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Az átszűrt szafttal tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció