Talán a legjobb, amit tehetsz, ha a konyhapulton csirkét - avagy bármilyen húst - és gombát találsz, az az, hogy bakonyi módra készíted el - a gombás-tejfölös raguval biztos lehetsz a tökéletes végeredményben.
Dia
Minden rendes háziasszony képes bármiből paprikást készíteni, így nyilván nem marad ki a gombapaprikás sem, ami némi nokedlivel kiegészítve igazán pompás lakoma.
Dia
Ha van nálad gomba, és spagettit is találtál, keress még egy kis tejszínt, válogasd össze a megfelelő fűszereket, és dobd össze pillanatok alatt az egyik legjobb tésztaételt, amit akár az irodába is magaddal vihetsz!
Dia
Ha meguntad a hagyományos, milliószor készített csirkés fogásokat, dobd fel gombával a szárnyast! Ízviláguk remekül passzol egymással, ráadásul viszonylag gyorsan laktató és egészséges vacsorát kreálhatsz belőlük.
Dia
A magyar konyha sajátja, hogy ha valamivel nem tudunk mit kezdeni, nemes egyszerűséggel megforgatjuk lisztben, tojásban és morzsában, majd forró olajba mártjuk - és nincs is ennél jobb dolog, amit egy étellel tehetünk. Fogyaszd a gombát is rántva!
Dia
A fehérjében gazdag gombából készült krémleves nemcsak isteni finom, de elég tápláló is ahhoz, hogy egy nyári, meleg napon ez legyen az ebéded, és ne legyen hiányérzeted.
Dia
Vendégváró fogásként is remekül funkcionál a gomba, töltsd meg sajtos-tejszínes masszával vagy darált húsos raguval, a tálalást követő pár percben el fogják kapkodni.
Dia
Az olasz konyha nemcsak tésztákban erős, hanem a legjobb rizsételt, a rizottót is nekik köszönhetjük, természetesen az egyik legfinomabb változat gombával készül - próbáld ki, ha még nem tetted!