Duplasajtos, gombás rakott tészta
Így csinálj gyorsan finomat!
Ha egy kis változatosságra vágysz, készítsd így a gombás rakott tésztát! Krémes, szaftos és nagyon ízletes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobd fel kedvenc tésztádat friss paradicsommal és gombával, majd rakd tálba, és jócskán szórj rá sajtot. Dióhéjban ennyi a gombás rakott tészta elkészítése. Nem kell sokat várni, hogy megkóstolhasd.

Gombás rakott tészta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 3+1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a paradicsomot két percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, kockázd a paprikát apróra, a hagymát finomra, illetve a bazsalikomot vágd vékony csíkokra. Három evőkanálnyi forró olajra szórd rá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet és a vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd forrald fel. Öt perc múlva tedd bele a gombát, tíz perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára.

A tésztát sós vízben főzd meg, szűrd le, és forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék egy evőkanál olajjal kenj ki egy sütőedényt, csúsztasd bele, és simítsd el a tésztát. A tetejét fedd be mozzarella és reszelt füstölt sajt keverékével, majd 180 fokon süsd előmelegített sütőben addig, amíg a sajt egy kissé megpirul.

Ezt is szeretjük