Gombás tepsis krumpli sok sajttal és tejszínnel: olcsó és különleges köret
A gombás, sajtos, tepsis krumplit a kakukkfüves tejszín teszi döbbenetesen finommá.

Gombás tepsis krumpli sok sajttal és tejszínnel: olcsó és különleges köret
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Variáld meg időnként a megszokott receptet, a tepsis krumpli gombával és hagymával még finomabb. Az ínyenc tejszínes szósznak köszönhetően nem szárad ki a sütőben, sajttal pedig még csábítóbbá teheted. A végtelenül egyszerű fogás jól illik szaftos húsokhoz, de önmagában is remek vacsora lehet. 

Gombás-sajtos tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, majd sós vízben főzd félpuhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, hámozd meg, és szeld másfél centi vastag karikákra. A hagymát és a gombát pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A tepsit kend ki vajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj le egy sor krumplit, arra mehet a gomba és a hagyma. Közben sózd meg, majd folytasd tovább a rétegezést, csak arra ügyelj, hogy a tetejére krumpli kerüljön.
 

A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval, majd locsold a krumplira. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25 percig, amíg a sajt rásül, és szép piros lesz.

Ezt is szeretjük