Gombás tepsis krumpli sok sajttal és tejszínnel: olcsó és különleges köret
A gombás, sajtos, tepsis krumplit a kakukkfüves tejszín teszi döbbenetesen finommá.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Variáld meg időnként a megszokott receptet, a tepsis krumpli gombával és hagymával még finomabb. Az ínyenc tejszínes szósznak köszönhetően nem szárad ki a sütőben, sajttal pedig még csábítóbbá teheted. A végtelenül egyszerű fogás jól illik szaftos húsokhoz, de önmagában is remek vacsora lehet.
Gombás-sajtos tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 1.5 kg krumpli
- 25 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- 3 dl főzőtejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, majd sós vízben főzd félpuhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, hámozd meg, és szeld másfél centi vastag karikákra. A hagymát és a gombát pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A tepsit kend ki vajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj le egy sor krumplit, arra mehet a gomba és a hagyma. Közben sózd meg, majd folytasd tovább a rétegezést, csak arra ügyelj, hogy a tetejére krumpli kerüljön.
A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval, majd locsold a krumplira. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25 percig, amíg a sajt rásül, és szép piros lesz.

Még több recept