Gombás-paradicsomos fusilli pillanatok alatt: feta sajttal az igazi

A gombás paradicsomos fusillire tényleg alig kell várnod: mire a tészta kifő, a mártás is elkészül.

Gombás-paradicsomos tészta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden tésztához jól megy a gomba és a paradicsom, különösen, ha fehérborban párolódnak együtt puhára. Legjobb fusillivel, vagyis orsótésztával készíteni, amelynek csavarjaiba lágyan bekúszik a mártás. Friss bazsalikommal és feta sajttal az igazi.

Gombás-paradicsomos tészta receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg orsótészta (fusilli)
  • 40 dkg gomba
  • 25 dkg feta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A gombát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel, a bazsalikomot vágd apróra. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Dobd rá a paprikát és a gombát, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és pirospaprikával, és így pirítsd addig, amíg összeesnek. Ekkor öntsd fel fehérborral, és ebben párold az egészet puhára. Az utolsó percekben add hozzá a paradicsomszeleteket is, csak annyi időre, hogy átmelegedjenek, majd a gombás mártást keverd össze a tésztával. Az adagok tetejére morzsolj feta sajtot.

Gombából akár sós süteményt is készíthetsz - leveles tésztába töltve pillanatok alatt összeállítható, különleges ropogtatnivaló készülhet belőle.

Ezt is szeretjük