Gombás-paradicsomos fusilli pillanatok alatt: feta sajttal az igazi
A gombás paradicsomos fusillire tényleg alig kell várnod: mire a tészta kifő, a mártás is elkészül.

Minden tésztához jól megy a gomba és a paradicsom, különösen, ha fehérborban párolódnak együtt puhára. Legjobb fusillivel, vagyis orsótésztával készíteni, amelynek csavarjaiba lágyan bekúszik a mártás. Friss bazsalikommal és feta sajttal az igazi.
Gombás-paradicsomos tészta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg orsótészta (fusilli)
- 40 dkg gomba
- 25 dkg feta
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 ág bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.
Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A gombát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel, a bazsalikomot vágd apróra. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Dobd rá a paprikát és a gombát, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és pirospaprikával, és így pirítsd addig, amíg összeesnek. Ekkor öntsd fel fehérborral, és ebben párold az egészet puhára. Az utolsó percekben add hozzá a paradicsomszeleteket is, csak annyi időre, hogy átmelegedjenek, majd a gombás mártást keverd össze a tésztával. Az adagok tetejére morzsolj feta sajtot.
Gombából akár sós süteményt is készíthetsz - leveles tésztába töltve pillanatok alatt összeállítható, különleges ropogtatnivaló készülhet belőle.