Gombával sült fűszeres kelbimbó: egészséges, laktató diétás főétel
Ha a kelbimbót eddig kerülted, ideje megkóstolnod! Gombával, sajtszósszal isteni fogást üthetsz össze belőle.

gombas-kelbimbo
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre többen fedezik fel a szuper egészséges kelbimbót, aminek rendkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma, sok benne a fehérje, és rákellenes hatása is ismert. Tehát érdemes minél többször és többféleképpen beépíteni az étrendedbe. Egyszerű vacsorát készíthetsz belőle gombával és sajtszósszal. Ha a kelbimbót előfőzöd, villámgyorsan megsül.  

Gombás kelbimbó

Hozzávalók:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd fel. A kelbimbót mosd meg, majd a külső leveleit szedd le. Ha akadnak köztük nagyobb darabok, azokat vágd ketté. Dobd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Egy serpenyőben vagy vastagabb falú edényben hevítsd fel az olajat, majd dobd bele a kelbimbókat, és kevergetve süsd pár percig. Rakd hozzá a gombát, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és locsold meg kevés vízzel. Mérsékelt lángon süsd hét-tíz percig, amíg minden megpuhul. A tejszínt melegítsd fel, majd folyamatosan kevergetve rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Öntsd le vele a zöldségeket. 
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is. 

Ezt is szeretjük