Gombával sült fűszeres kelbimbó: egészséges, laktató diétás főétel
Ha a kelbimbót eddig kerülted, ideje megkóstolnod! Gombával, sajtszósszal isteni fogást üthetsz össze belőle.

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Egyre többen fedezik fel a szuper egészséges kelbimbót, aminek rendkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma, sok benne a fehérje, és rákellenes hatása is ismert. Tehát érdemes minél többször és többféleképpen beépíteni az étrendedbe. Egyszerű vacsorát készíthetsz belőle gombával és sajtszósszal. Ha a kelbimbót előfőzöd, villámgyorsan megsül.
Gombás kelbimbó
Hozzávalók
- 30 dkg kelbimbó
- 15 dkg gomba
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 2 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A gombát pucold meg, és vágd fel. A kelbimbót mosd meg, majd a külső leveleit szedd le. Ha akadnak köztük nagyobb darabok, azokat vágd ketté. Dobd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le.
Egy serpenyőben vagy vastagabb falú edényben hevítsd fel az olajat, majd dobd bele a kelbimbókat, és kevergetve süsd pár percig. Rakd hozzá a gombát, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és locsold meg kevés vízzel. Mérsékelt lángon süsd hét-tíz percig, amíg minden megpuhul. A tejszínt melegítsd fel, majd folyamatosan kevergetve rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Öntsd le vele a zöldségeket.
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept