Pillekönnyű gluténmentes piskóta

30 perc alatt elkészül

A lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finom édességekről. Ez a gluténmentes piskóta csodás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes piskóta nem sokban különbözik a hagyományostól. Ezt is sütheted különböző formákban, ízesítheted lekvárral, gyümölcsökkel, variálhatod kedved szerint.

Gluténmentes piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 citrom héja
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd dolgozd hozzá az átszitált lisztet és a keményítőt. Azért jó, ha átszitálod a lisztet, mert lazább lesz a tészta. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és nagyon óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd a tésztát a kedvenc formádba, végül egyengesd el.

Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Tíz percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Ha már aranybarna a színe, nézd meg, átsült-e rendesen. Szúrj egy kést a piskótába, és ha nem marad rajta semmi, le is kapcsolhatod a sütőt. Vedd ki a tésztát, és a formában hagyd legalább öt-tíz percig hűlni. Végül fordítsd ki, ha nem jön ki magától, egy késsel vágd körbe. Végül vedd le róla óvatosan a sütőpapírt.

15875285 31fc3f9992da610487dfaeff736d3ece wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük