Így készül a legjobb gluténmentes borsófőzelék
Gyors, finom és megunhatatlan. Ez a gluténmentes borsófőzelék a lisztérzékenyek kedvence lesz.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borsó az egyik legegészségesebb zöldség, ráadásul isteni főzeléket készíthetsz belőle. Tükörtojással még laktatóbb és finomabb. Michl Júlia gluténmentes borsófőzelékét nem csupán lisztérzékenyek próbálják ki!

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Gluténmentes borsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 450 g zöldborsó
  • 450 ml víz
  • 4 csapott evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 gluténmentes leveskocka
  • petrezselyemzöld

A habaráshoz

  • 4 teáskanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts étolajat egy lábasban. Amikor forró, öntsd rá a friss zöldborsót, és kicsit pirítsd meg. Ez a művelet maximum egy percig tart. Ezután öntsd fel vízzel, adj hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Addig főzd, amíg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészítheted a habarást, fő az időspórolás.

Egy tálban keverd csomómentesre a lisztet a tejjel. Mikor a zöldborsó puha, nagyon lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá a habarást. Vágd bele a friss petrezselymet, és addig főzd állandóan kevergetve a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Készítsd el a tükörtojást, majd azzal együtt tálald a finom főzeléket!
 

Ezt is szeretjük