Így készül a legjobb gluténmentes borsófőzelék
Gyors, finom és megunhatatlan. Ez a gluténmentes borsófőzelék a lisztérzékenyek kedvence lesz.
A borsó az egyik legegészségesebb zöldség, ráadásul isteni főzeléket készíthetsz belőle. Tükörtojással még laktatóbb és finomabb. Michl Júlia gluténmentes borsófőzelékét nem csupán lisztérzékenyek próbálják ki!
Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!
Gluténmentes borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 450 g zöldborsó
- 450 ml víz
- 4 csapott evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál étolaj
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 gluténmentes leveskocka
- petrezselyemzöld
A habaráshoz
- 4 teáskanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
- tojás
Elkészítés:
Hevíts étolajat egy lábasban. Amikor forró, öntsd rá a friss zöldborsót, és kicsit pirítsd meg. Ez a művelet maximum egy percig tart. Ezután öntsd fel vízzel, adj hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Addig főzd, amíg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészítheted a habarást, fő az időspórolás.
Egy tálban keverd csomómentesre a lisztet a tejjel. Mikor a zöldborsó puha, nagyon lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá a habarást. Vágd bele a friss petrezselymet, és addig főzd állandóan kevergetve a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
Készítsd el a tükörtojást, majd azzal együtt tálald a finom főzeléket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció