Így készül a legjobb gluténmentes borsófőzelék

Gyors, finom és megunhatatlan. Ez a gluténmentes borsófőzelék a lisztérzékenyek kedvence lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A borsó az egyik legegészségesebb zöldség, ráadásul isteni főzeléket készíthetsz belőle. Tükörtojással még laktatóbb és finomabb. Michl Júlia gluténmentes borsófőzelékét nem csupán lisztérzékenyek próbálják ki!

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Gluténmentes borsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 g zöldborsó
  • 450 ml víz
  • 4 csapott evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 gluténmentes leveskocka
  • petrezselyemzöld

A habaráshoz

  • 4 teáskanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts étolajat egy lábasban. Amikor forró, öntsd rá a friss zöldborsót, és kicsit pirítsd meg. Ez a művelet maximum egy percig tart. Ezután öntsd fel vízzel, adj hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Addig főzd, amíg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészítheted a habarást, fő az időspórolás.

Egy tálban keverd csomómentesre a lisztet a tejjel. Mikor a zöldborsó puha, nagyon lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá a habarást. Vágd bele a friss petrezselymet, és addig főzd állandóan kevergetve a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Készítsd el a tükörtojást, majd azzal együtt tálald a finom főzeléket!
 

15806061 036dd5959cc35eae66e5a6ec314850c8 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük