Gluténmentes somlói galuska
A különösen finom gluténmentes somlói galuskával nem csak a lisztérzékenyeknek jársz a kedvébe.
Ezen a sütin nem fogod észrevenni, hogy gluténmentes. A tészta pillekönnyű, aranysárga, a krém pedig lágy és selymes. Bármilyen alkalomra elkészítheted, a siker nem mard el. A gluténmentes somlói galuskának senki sem tud ellenállni.
Gluténmentes somlói galuska
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 citrom héja
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Vaníliás krém
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag kukoricakeményítő-alapú vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
Csokiöntet
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 tojás
- rum
Díszítés
- 5 dkg darált dió
- 3 dl tejszínhab
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd fokozatosan dolgozd hozzá a keményítővel és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jót tesz a tésztának, ha előtte átszitálod. A fehérjét egy csipet sóval verd keményre, és óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Vigyázz, ne törd meg a tésztát, mert akkor nem lesz szép magas. Ha homogén, felezd el, az egyik részébe tégy kakaót. Egyengesd mindkét masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és külön-külön süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 25-25 perc alatt.
Tégy fel három deci tejet főni, majd öntsd hozzá a két deci tejben simára kevert pudingport, add hozzá a cukrot, a tojást, kapard hozzá a vaníliát. Főzz sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A csokiöntethez a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel dolgozd simára, lassan adagold hozzá a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve főzd össze. Ennek nem kell olyan sűrűnek lennie, mint a vaníliás krémnek. Majd húzd le a tűzről, add hozzá a vajat és a rumot. Hagyd kihűlni.
A tésztákat vágd fel, rendezd kelyhekbe, kanalazd rájuk a vaníliás krémet, öntsd le csokival. Szórd meg alaposan a darált dióval. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt verd kemény habbá a tejszínt, és díszítsd vele a sütit.
- édességek
- almás sütemények
- amerikai csokis keksz
- gluténmentes piskóta
- gluténmentes somlói galuska
- gluténmentes
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció