30 perces, gluténmentes muffin ribizlivel: senki nem veszi észre, hogy nem sima lisztből készül

Diétázol, kerülöd a lisztes ételeket? Ezt a gluténmentes, ribizlis muffint akkor is megeheted!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Gluténmentes diéta során se mondj le a finom süteményekről! Ez a diétás, ribizlis muffin pont olyan lesz, mint a sima lisztből készült változat. A tésztája pillekönnyű, és még másnapra sem lesz száraz, ráadásul pikk-pakk lekevered. Rakj bele bátran savanykás ribizlit, jól megy az édes tésztához. Fagyival kínálva a legjobb.

glutenmentes-ribizlis-muffin

Gluténmentes, ribizlis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dkg rizsliszt
  • 25 dkg ribizli
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Add hozzá a tojásokat, a tejet, az olajat, és dolgozd egyneművé a masszát. Végül forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett ribizlit. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal, vagy kend ki olajjal. Töltsd háromegyedig a masszával.

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted. A langyosra hűlt muffinokat szedd ki a papírból, és porcukorral meghintve kínáld. 

glutenmentes-ribizlis-muffi-recept
Ezt is szeretjük