Gluténmentes rántotthús-bunda
Olyan, mint az eredeti
A gluténmentes rántotthús elkészítéséhez nem kell különleges, drága hozzávaló.
- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- Íme, Leonardo da Vinci világvégejóslata: matematikai és asztronómiai jelekkel üzente meg a pontos dátumot
A gluténmentes rántotthús-bundát kukoricadarából és kukoricapehelyből készítjük, előtte érdemes a húst joghurtban megpácolni, mert így lesz igazán omlós és finom. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Gluténmentes rántotthús-bunda
Hozzávalók 4 személyre
- 10 evőkanál apró szemű kukoricadara
- 5 evőkanál kukoricapehely
- 70 dkg sertésszelet
- 2 natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 5 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A páchoz keverd össze a joghurtot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a pépesre zúzott fokhagymával, majd érleld benne a kiklopfolt hússzeleteket egy óra hosszat. Ettől lesz az íze igazán intenzív. Ha nincs időd a pácra, az sem gond, mert már a kukoricadara is felszívja a külső zsiradékot, így a hús belül finom omlós marad. Ez esetben sózd és borsozd a húst bundázás előtt.
A panírhoz verd fel a tojásokat, és merítsd meg benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután villával törd apróra a kukoricapelyhet, majd keverd össze a kukoricadarával, és ebben forgasd meg a húsokat. Forrósítsd fel az étolajat, és tedd bele a panírozott hússzeleteket. Fontos, hogy az olaj a hússzeletek feléig érjen, és kellőképp forró legyen a sütés kezdetekor. Közepes lángon süsd a húsok mindkét oldalát négy-négy percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Megfordításkor ügyelj rá, hogy a panír ne sérüljön. Miután kiszedted a húsokat, rakd őket papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Salátával vagy petrezselymes krumplival tálalhatod.

Szűrővizsgálat otthon
Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept