Gluténmentes rántotthús-bunda
Olyan, mint az eredeti
A gluténmentes rántotthús elkészítéséhez nem kell különleges, drága hozzávaló.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gluténmentes rántotthús-bundát kukoricadarából és kukoricapehelyből készítjük, előtte érdemes a húst joghurtban megpácolni, mert így lesz igazán omlós és finom. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Gluténmentes rántotthús-bunda

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 evőkanál apró szemű kukoricadara
  • 5 evőkanál kukoricapehely
  • 70 dkg sertésszelet
  • 2 natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze a joghurtot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a pépesre zúzott fokhagymával, majd érleld benne a kiklopfolt hússzeleteket egy óra hosszat. Ettől lesz az íze igazán intenzív. Ha nincs időd a pácra, az sem gond, mert már a kukoricadara is felszívja a külső zsiradékot, így a hús belül finom omlós marad. Ez esetben sózd és borsozd a húst bundázás előtt.

A panírhoz verd fel a tojásokat, és merítsd meg benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután villával törd apróra a kukoricapelyhet, majd keverd össze a kukoricadarával, és ebben forgasd meg a húsokat. Forrósítsd fel az étolajat, és tedd bele a panírozott hússzeleteket. Fontos, hogy az olaj a hússzeletek feléig érjen, és kellőképp forró legyen a sütés kezdetekor. Közepes lángon süsd a húsok mindkét oldalát négy-négy percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Megfordításkor ügyelj rá, hogy a panír ne sérüljön. Miután kiszedted a húsokat, rakd őket papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Salátával vagy petrezselymes krumplival tálalhatod.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük