Gluténmentes, nagyon puha mézeskalács: az eddigi legjobb recept, amit kipróbáltunk
Gluténmentes diétán vagy? Akkor se mondj le karácsonykor a mézeskalácsról! Készítsd el inkább kis módosítással!

Gluténmentes, nagyon puha mézeskalács: az eddigi legjobb recept, amit kipróbáltunk
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatozó mézeskalács biztos jele annak, hogy nyakunkon a karácsony. Ha még nem sütötted meg az idei adagot, érdemes hozzáfogni, hisz az ünnepig biztosan puha marad. Gluténmentesen is elkészítheted, így bátran nassolhatsz belőle a diéta alatt is. Mielőtt leszednéd a mézeskalácsokat a sütőpapírról, várd meg, míg kicsit hűlnek, akkor nem fognak törni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 25 dkg méz
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a puha vajat és a cukrot, majd add hozzá a mézet és a tojásokat. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a gluténmentes lisztet, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Forgasd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd gyúrd össze a masszát. Ha sima, elválik a kezedtől és az edény szélétől, készíts belőle gombócot. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára.
 

A pihentetést követően a tésztát gyúrd át lisztezett felületen, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Karácsonyi kiszúrókkal szaggasd ki, és helyezd a mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 170 fokon körülbelül 10 percig, majd vedd ki a sütőből. Várj öt percig, és szedd ki a tepsiből. Ezt a mennyiséget több adagban tudod kisütni. A szokásos módon, cukormázzal díszítheted.

Ezt is szeretjük