Gluténmentes hajtogatott pite nektarinnal: a világ legegyszerűbb sütije
A franciák nem véletlenül vannak oda a hajtogatott pitéért, ami omlósan, sok nektarinnal és fagyival tényleg ellenállhatatlan. Most már gluténmentesen is elkészítheted.

glutenmentes-hajtogatott-pite
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a klasszikus piték után újítanál, próbáld ki más nemzetek kedvenceit! A cobbler, a morzsasüti, a tejpite vagy a galette egyaránt egyszerű és mennyei. Utóbbit hajtogatni kell, de ez cseppet sem bonyolult, a tésztát pedig képtelenség elhibázni. A töltelék bármi lehet, ilyenkor az őszibarack vagy a nektarin is remek választás, hisz nagyon jól passzol az omlós, édes pitetésztához. Egy kis változtatással a gluténmentes diétába is beillesztheted. 

Gluténmentes hajtogatott pite nektarinnal

Hozzávalók:

  • 22 dkg rizsliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 g útifűmaghéj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg mascaprone
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db nektarin
  • méz

A kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A rizslisztet keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval, a cukorral, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tejfölt, ha nem akar összeállni, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle két gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe féle órára. 
Közben készítsd el a tölteléket. A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. 


Pihentetést követően nyújtsd ki a két tésztát kör alakúra, és középen kend meg a mascarponés töltelékkel, majd ízlésesen rakd ki a felszeletelt nektarinnal.
Az üresen maradt tésztát hajtsd fel a töltelékre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd pakold rá a megtöltött pitéket. Kend meg a villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből. A tetejére csorgass mézet, vagy fagyival kínáld. 
Ha sütnél hagyományos rácsos pitét is, a szilvás, fahéjas tuti nyerő.  

Ezt is szeretjük