Gluténmentes karácsonyi piskótatekercs: a fatörzs süti mentes változata
Ezt a pompás, csupa csoki karácsonyi fatörzset akkor is megeheted, ha gluténmentes diétán vagy.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A világszerte népszerű karácsonyi sütit, a fatörzset kis változtatással gluténmentesen is elkészítheted. Ha ezt a receptet használod, a kakaós piskóta nem fog törni, könnyen feltekered, és a krém is pazar lesz.

Ahogy nálunk a bejgli, úgy a franciáknál a fatörzs nélkülözhetetlen az ünnepi asztalról. Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a sima piskótatekercset. A díszítésnél engedd szabadon a  fantáziádat!

Gluténmentes fatörzs

Hozzávalók atésztához:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál mandulaliszt
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 35 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 db narancs

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. Add hozzá a vizet, a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és a csipet sót. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, kisebb, lapos tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Borítsd nedves, cukrozott konyharuhára, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és rögtön tekerd fel a tésztát.

A tojást keverd ki 15 dekagramm cukorral, a kakaóval és a narancs reszelt héjával. Vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl. Közben habosíts 20 dekagramm cukrot a vajjal, és forgasd a kakaós masszába. Töltsd meg vele a piskótát. A maradék krémmel vond be a tésztát, és díszítsd tetszőlegesen. Villával cifrázhatod a krémet, és kis figurákat is tehetsz a piskótára.

Blog.hu ajánló