Gluténmentes karácsonyi piskótatekercs: a fatörzs süti mentes változata
Ezt a pompás, csupa csoki karácsonyi fatörzset akkor is megeheted, ha gluténmentes diétán vagy.

glutenmentes-fatorzs
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A világszerte népszerű karácsonyi sütit, a fatörzset kis változtatással gluténmentesen is elkészítheted. Ha ezt a receptet használod, a kakaós piskóta nem fog törni, könnyen feltekered, és a krém is pazar lesz.

Ahogy nálunk a bejgli, úgy a franciáknál a fatörzs nélkülözhetetlen az ünnepi asztalról. Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a sima piskótatekercset. A díszítésnél engedd szabadon a  fantáziádat!

Gluténmentes fatörzs

Hozzávalók atésztához:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál mandulaliszt
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 35 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 db narancs

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. Add hozzá a vizet, a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és a csipet sót. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, kisebb, lapos tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Borítsd nedves, cukrozott konyharuhára, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és rögtön tekerd fel a tésztát.

A tojást keverd ki 15 dekagramm cukorral, a kakaóval és a narancs reszelt héjával. Vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl. Közben habosíts 20 dekagramm cukrot a vajjal, és forgasd a kakaós masszába. Töltsd meg vele a piskótát. A maradék krémmel vond be a tésztát, és díszítsd tetszőlegesen. Villával cifrázhatod a krémet, és kis figurákat is tehetsz a piskótára.

Ezt is szeretjük