5 perces gluténmentes citromos süti
A pompás gluténmentes citromos sütit bűntudat nélkül nassolhatod.
Elég egyszer esélyt adni a gluténmentes citromos sütinek, biztos, hogy lesz folytatás. A mikrós desszertek rajongói és a diétás édességek kedvelői is imádni fogják. Pár perc alatt elkészítheted, és a kilók miatt sem kell aggódnod. Ha kisebb bögréid vannak, ezt a mennyiséget akár kettőbe is eloszthatod.
Gluténmentes citromos süti
Hozzávalók 2 személyre
- 2 dl mandulaliszt
- 2 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál vaj
- 1 citrom
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Egy közepes tálban vegyítsd a mandulalisztet, az eritritet, a citromhéjat, a sütőport és a sót. Add hozzá a citromlevet, az olvasztott vajat és a tojást, reszeld hozzá a citrom héját. Addig keverd gépi habverővel, amíg a massza homogén nem lesz. Öntsd bögrébe, és rakd a mikrohullámú sütőbe.
Kapcsold a legmagasabb fokozatra, és süsd körülbelül másfél percig. Ekkor szúrj a tésztába egy tűt. Ha üresen húzod ki, vedd ki a mikróból. Ellenkező esetben süsd még fél-egy percig, és ismét teszteld. Tálaláskor díszítsd a sütit reszelt citromhéjjal, mentával vagy tejszínhabbal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció