Gluténmentes brownie kókuszlisztből: még finomabb is, mint a hagyományos változat

Kókuszliszttel a gluténmentes sütik is elképesztően finomak lehetnek: jól mutatja ezt ez a csupa csokis brownie is.

Gluténmentes brownie kókuszlisztből

A kókuszlisztből készült gluténmentes brownie valódi édes kényeztetés. A csupa csokis édesség teteje ropogós, belül pedig szinte folyékony. Ez azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem kényszerülnek gluténmentes étkezésre. A kókuszlisztet pontosan adagold, mert sokkal gyorsabban szívja fel a nedvességet, mint a búzaliszt.

Gluténmentes brownie kókuszlisztből

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit törd darabokra, és egy kisebb lábosban olvaszd össze vajjal. Ha kész, tedd félre, és egy kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval. Add hozzá először az olvasztott vajas csokit, utána a kókuszlisztet, és keverd csomómentesre. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a belseje még egy picit folyékony. Ekkor vedd ki, és amíg hűl, szilárdul még egy kicsit.

Csokis kekszet is készíthetsz gluténmentesen: ezt a változatot mandulaliszt fogja össze.

Gluténmentes csokis keksz mandulaliszttel – Nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem

Abszolút beleférhet a diétádba is, ha mandulaliszttel készült édességet eszel, amelyben ráadásul finomított cukor sincs.

Elolvasom
Ezt is szeretjük