Puha, illatos almás süti: a klasszikus kevert tészta gluténmentesen

Az egyszerű és nagyszerű, almás kevert süti mandulaliszttel is tökéletes állagú lesz.

glutenmentes-almas-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sütemény a hagyományos almás kevert gluténmentes változata. Keveréssel együtt 40 perc alatt elkészül. A cukrot édesítővel is helyettesítheted, a tetejére pedig csokimázat is tehetsz, vagy öntettel is feldobhatod. Újra és újra el fogod készíteni, hisz az állaga mellett az íze is csodás, és sokáig finom puha marad. 

Gluténmentes almás süti

Hozzávalók

  • 40 dkg mandulaliszt
  • 40 dkg reszelt alma
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almát reszeld le, és locsold meg citromlével. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd krémesre a kétféle cukorral. Add hozzá az olajat, a citromhéjat és a reszelt almát. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal, majd forgasd a tojásos masszához. Dolgozd simára a tésztát, és egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt süsd meg. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a süti közepébe egy kést vagy hegyes tűt. Ha nem lesz ragacsos, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. 

Ha szeretnél még isteni gluténmentes sütit kipróbálni, akkor a vaníliás túrókockát is érdemes megsütnöd. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük