Puha, illatos almás süti: a klasszikus kevert tészta gluténmentesen
Az egyszerű és nagyszerű, almás kevert süti mandulaliszttel is tökéletes állagú lesz.
Ez a sütemény a hagyományos almás kevert gluténmentes változata. Keveréssel együtt 40 perc alatt elkészül. A cukrot édesítővel is helyettesítheted, a tetejére pedig csokimázat is tehetsz, vagy öntettel is feldobhatod. Újra és újra el fogod készíteni, hisz az állaga mellett az íze is csodás, és sokáig finom puha marad.
Gluténmentes almás süti
Hozzávalók
- 40 dkg mandulaliszt
- 40 dkg reszelt alma
- 30 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom
Elkészítés:
Az almát reszeld le, és locsold meg citromlével. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd krémesre a kétféle cukorral. Add hozzá az olajat, a citromhéjat és a reszelt almát. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal, majd forgasd a tojásos masszához. Dolgozd simára a tésztát, és egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt süsd meg. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a süti közepébe egy kést vagy hegyes tűt. Ha nem lesz ragacsos, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Ha szeretnél még isteni gluténmentes sütit kipróbálni, akkor a vaníliás túrókockát is érdemes megsütnöd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció