Réteges gesztenyés tiramisu: rummal megbolondítva még finomabb

A hagyományos tiramisut ősszel és télen gesztenyével is feldobhatod. Poharakba rétegezve étvágygerjesztő desszert.

Gesztenyés tiramisu

A krémes, selymes tiramisu nem véletlenül nagy kedvenc: gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető, ráadásul mindig biztos vele a siker. Az évszaknak megfelelően variálhatod. Házi vagy bolti gesztenyemasszával rétegezve fantasztikus lesz. 

Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a mascarponéval, majd forgasd hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot is.

A gesztenyepürét nyomd át krumplinyomón, add hozzá a tejet, és locsold meg kevés rummal. Keverd jó krémesre. 

A babapiskótákat mártsd a kihűlt kávéba, és rendezd pohárba vagy tálkába. Rétegezd rá a gesztenyés és a mascarponés krémet. A végén szórd meg csokireszelékkel. 
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív. 

Ezt is szeretjük