Réteges gesztenyés tiramisu: rummal megbolondítva még finomabb
A hagyományos tiramisut ősszel és télen gesztenyével is feldobhatod. Poharakba rétegezve étvágygerjesztő desszert.
A krémes, selymes tiramisu nem véletlenül nagy kedvenc: gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető, ráadásul mindig biztos vele a siker. Az évszaknak megfelelően variálhatod. Házi vagy bolti gesztenyemasszával rétegezve fantasztikus lesz.
Gesztenyés tiramisu
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg babapiskóta
- 3 db tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál rum
- 1 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a mascarponéval, majd forgasd hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A gesztenyepürét nyomd át krumplinyomón, add hozzá a tejet, és locsold meg kevés rummal. Keverd jó krémesre.
A babapiskótákat mártsd a kihűlt kávéba, és rendezd pohárba vagy tálkába. Rétegezd rá a gesztenyés és a mascarponés krémet. A végén szórd meg csokireszelékkel.
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció