Réteges gesztenyés tiramisu: rummal megbolondítva még finomabb
A hagyományos tiramisut ősszel és télen gesztenyével is feldobhatod. Poharakba rétegezve étvágygerjesztő desszert.
A krémes, selymes tiramisu nem véletlenül nagy kedvenc: gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető, ráadásul mindig biztos vele a siker. Az évszaknak megfelelően variálhatod. Házi vagy bolti gesztenyemasszával rétegezve fantasztikus lesz.
Gesztenyés tiramisu
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg babapiskóta
- 3 db tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál rum
- 1 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a mascarponéval, majd forgasd hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A gesztenyepürét nyomd át krumplinyomón, add hozzá a tejet, és locsold meg kevés rummal. Keverd jó krémesre.
A babapiskótákat mártsd a kihűlt kávéba, és rendezd pohárba vagy tálkába. Rétegezd rá a gesztenyés és a mascarponés krémet. A végén szórd meg csokireszelékkel.
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció