Gesztenyés-meggyes kevert süti: befőttből is nagyon finom

Ha maradt még a nyáron eltett befőttből, mindenképpen készítsd el ezt a mennyei gesztenyés-meggyes kevert sütit.

gesztenyes meggyes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gesztenyés-meggyes kevert sütit szezonon kívül is érdemes elkészíteni befőtt vagy fagyasztott gyümölcsből. A gesztenyemasszát órákkal korábban vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje egyenletesen felolvadni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten.

Gesztenyés-meggyes kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg magozott meggy
  • 7.5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd jó habosra a vajjal és a kétféle cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, és a színe kifehéredett, morzsold hozzá a gesztenyemasszát. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a gesztenyés részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd bele a meggyet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Gondoltad volna, hogy gesztenyéből akár lekvárt is készíthetsz? Az édes kence önmagában kanalazva vagy sütikkel együtt is fantasztikus.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük