Gesztenyés-meggyes kevert süti: befőttből is nagyon finom
Ha maradt még a nyáron eltett befőttből, mindenképpen készítsd el ezt a mennyei gesztenyés-meggyes kevert sütit.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A gesztenyés-meggyes kevert sütit szezonon kívül is érdemes elkészíteni befőtt vagy fagyasztott gyümölcsből. A gesztenyemasszát órákkal korábban vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje egyenletesen felolvadni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten.
Gesztenyés-meggyes kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 12 dkg magozott meggy
- 7.5 dkg vaj
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat keverd jó habosra a vajjal és a kétféle cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, és a színe kifehéredett, morzsold hozzá a gesztenyemasszát. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a gesztenyés részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd bele a meggyet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Gondoltad volna, hogy gesztenyéből akár lekvárt is készíthetsz? Az édes kence önmagában kanalazva vagy sütikkel együtt is fantasztikus.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept