Sütés nélküli gesztenyés, mascarponés sajttorta: igazi téli finomság
A sajttorta télen is trendi, csak a gyümölcsös változatok helyett készítsd ilyenkor gesztenyével.
![Gesztenyés, mascarponés sajttorta](https://kep.index.hu/1/0/3125/31259/312593/31259343_ddfe483f9535f659e1808ea8777e8384_wm.jpg)
A tél kedvenc csemegéje, a gesztenye számtalan sütit és tortát tesz még ízletesebbé, így sajttortába is tökéletes. Aligha van egyszerűbb és gyorsabb villantós desszert a sütés nélküli, gesztenyemasszából készülő, kekszes alapú változatnál. Krémsajttal, mascarponéval puha és krémes lesz. A tetejére még ízlés szerint fanyar fagyasztott gyümölcsöt is tehetsz.
Gesztenyés, mascarponés sajttorta
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg kakaós keksz
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- rum
Elkészítés:
A kakaós kekszet daráld vagy törd apróra, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Szórd egy tálba, majd gyúrd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, rakhatsz még hozzá kevés cukrot. Egyengesd a masszát kapcsos tortaformába.
A mascarponét habosítsd gépi habverővel, keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Még kevés rumot is locsolhatsz hozzá. Simítsd a masszát egyenletesen a kekszes alapra. A tetejére reszelhetsz gesztenyét, csokit, és tejszínhabbal is díszítheted. Tedd a hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleted fel.
A rumos, gesztenyés trüffelgolyó is extra jó desszert, ami ugyancsak sütés nélkül készül.