Sütés nélküli gesztenyés, mascarponés sajttorta: igazi téli finomság

A sajttorta télen is trendi, csak a gyümölcsös változatok helyett készítsd ilyenkor gesztenyével.

Gesztenyés, mascarponés sajttorta

A tél kedvenc csemegéje, a gesztenye számtalan sütit és tortát tesz még ízletesebbé, így sajttortába is tökéletes. Aligha van egyszerűbb és gyorsabb villantós desszert a sütés nélküli, gesztenyemasszából készülő, kekszes alapú változatnál. Krémsajttal, mascarponéval puha és krémes lesz. A tetejére még ízlés szerint fanyar fagyasztott gyümölcsöt is tehetsz.  

Gesztenyés, mascarponés sajttorta

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A kakaós kekszet daráld vagy törd apróra, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Szórd egy tálba, majd gyúrd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, rakhatsz még hozzá kevés cukrot. Egyengesd a masszát kapcsos tortaformába. 
A mascarponét habosítsd gépi habverővel, keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Még kevés rumot is locsolhatsz hozzá. Simítsd a masszát egyenletesen a kekszes alapra. A tetejére reszelhetsz gesztenyét, csokit, és tejszínhabbal is díszítheted. Tedd a hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleted fel. 
A rumos, gesztenyés trüffelgolyó is extra jó desszert, ami ugyancsak sütés nélkül készül. 

Ezt is szeretjük