Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
Az ősz és a tél kedvence a gesztenye, amit a kuglófba is becsempészhetsz.
Végre rengeteg gesztenyés finomságot készíthetsz, és nemcsak bolti masszából. Ezt a kuglófot is ki kell próbálnod. Jobbat nem kívánhatsz egy bögre forró italhoz. Hamarabb összeállítod a tésztát, mint ahogy a sütő bemelegszik. Puha, és a díszítésnél bátran elengedheted a fantáziádat.
Gesztenyés kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat egy másik edényben keverd ki a cukorral. Ha már szép fényes, akkor add hozzá az olvasztott vajat, a villával áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, a vaníliás cukrot, majd a sóval, sütőporral mixelt lisztet. Végül laza mozdulatokkal forgasd hozzá a tojáshabot.
A kuglófformát vajazd ki, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Érdemes tűpróbát végezni. Ha a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig a formában, majd borítsd egy tálra. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció