Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije

Az ősz és a tél kedvence a gesztenye, amit a kuglófba is becsempészhetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre rengeteg gesztenyés finomságot készíthetsz, és nemcsak bolti masszából. Ezt a kuglófot is ki kell próbálnod. Jobbat nem kívánhatsz egy bögre forró italhoz. Hamarabb összeállítod a tésztát, mint ahogy a sütő bemelegszik. Puha, és a díszítésnél bátran elengedheted a fantáziádat. 

gesztenyes-kuglof

Gesztenyés kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat egy másik edényben keverd ki a cukorral. Ha már szép fényes, akkor add hozzá az olvasztott vajat, a villával áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, a vaníliás cukrot, majd a sóval, sütőporral mixelt lisztet. Végül laza mozdulatokkal forgasd hozzá a tojáshabot.
 

A kuglófformát vajazd ki, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Érdemes tűpróbát végezni. Ha a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig a formában, majd borítsd egy tálra. Porcukorral megszórva kínáld.

gesztenyes-kuglof-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük