Bögrés gesztenyés, csokis muffin: pihe-puha gluténmentes finomság
Az ősz egyik kedvenc termése, a gesztenye sütve, főzve, masszaként is kiváló a muffinba. Csokival pedig még ellenállhatatlanabb.

csokis-gesztenyes-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van maradék gesztenyéd bármilyen formában, jobbnál jobb édességeket készíthetsz belőle. A tésztát 10 perc alatt összekevered, utána már nem is lesz rá gondod. Jól illik forró csokihoz vagy akár forralt borhoz is. Akkor is bátran megeheted, ha gluténmentes diétán vagy. 

Gesztenyés, csokis muffin

Hozzávalók:

  • 1 bögre gesztenyeliszt
  • 0.5 bögre mandulaliszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre csoki
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 3 cl olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd keverd jól össze. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a kakaót és a kis darabokra vágott csokit. Reszeld bele a gesztenyemasszát, és forgasd a tojásos elegyhez. 
 

Kanalazd a tésztát papírral bélelt vagy vajjal kikent muffintepsi mélyedéseibe. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben tovább emelkedik. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha az egyik muffinba tűt szúrsz, és üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
Próbáld ki a habos gesztenyetortát is mennyei krémmel, puha piskótával. 

Ezt is szeretjük