Sütés nélküli csokis gesztenyeroló
Aki megkóstolja, el sem hiszi, hogy ez a mennyei gesztenyeroló villámgyorsan összeállítható.
Nincs vele sok munka, mégis pompás édesség. Ha összevissza kapkodsz a karácsonyi hajrában, ne törd a fejedet bonyolult sütiken. A gesztenyés roló tökéletes megoldás, ráadásul fantasztikusan is mutat.
Gesztenyeroló
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- rum
- tej
- cukrozatlan kakaó
- 1 tábla étcsoki
- 1 tábla fehér csoki
Elkészítés:
A gesztenyét villával vagy krumplinyomóval törd meg. Adj hozzá egy-két evőkanál rumos tejet, ezzel lazítsd a masszát. Két vizes konyharuha között nyújtsd sodrófával 0,5 centis vastagságúra és téglalap alakúra.
A krémhez a vajat a cukorral, a rummal és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokival jól keverd ki. A vajkrémet egyenletesen kend a gesztenyére, és az alsó konyharuhával óvatosan csavard fel a masszát. Legalább egy órára tedd a hűtőbe. Utána a csokit vágd apróra, és szórd meg vele a tekercset. Tetszés szerint tovább díszítheted az ünnephez illően. Tálalásig tartsd hidegen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept